Menu
23 / 02 / 2019 - 03:15 pm
A Site By Your Side
A+ A A-

  • - Κατηγορία: ΧΡΗΣΜΟΙ

Γεια σας και χαρά σας! Θα ήθελα την γνώμη σας για κάτι που μου συμβαίνει πρώτη φορά και δεν ξέρω τι να σκεφτώ.

Πριν απο ένα διάστημα γνώρισα κάποια κοπέλα.Με γοήτευσε πολύ το κοφτερό μυαλό της, η ευγένεια της, το χιούμορ της, η διακριτικότητά της και η καλοσύνη της την οποία τσέκαρα σε απλά μικρά πραγματακια. Κολλήσαμε αμέσως και κάναμε πολλή παρέα. Άρχισα να την βλέπω διαφορετικά...άρχισα να την σκέφτομαι πολύ, να ανυπομονώ να βρεθούμε ή να μιλήσουμε ή επικοινωνήσουμε με μηνύματα.Μία μέρα πήρα το θάρρος και της μίλησα.Της είπα ότι είμαι λεσβία και ότι μου αρέσει. Η αντίδρασή της ήταν να μου πει ότι δε με βλέπει ερωτικά (έχει σχέση με άντρα αρκετά χρόνια) και έτσι τελείωσε εκεί η συζήτηση.Το επόμενο διάστημα όμως κολλήσαμε περισσότερο. Όποτε βρισκόμασταν ένιωθα σα να επεδίωκε να με φλερτάρει και με λόγια και με βλέμματα. Εγω μετα την "ήττα" που έφαγα ήμουν πολύ επιφυλακτική και την αντιμετώπιζα εντελώς φιλικά αν και εισέπραττα τις προσπάθειές της να με επαναφέρει στον δρόμο του παιχνιδιού. Μετά απο λίγο καιρό μου εξομολογήθηκε ότι με σκέφτεται συνέχεια, ότι δεν έχει αισθανθεί ποτέ ξανα έτσι, όμως συνεχίζει να μη με βλέπει ερωτικά.Θέλει να με κοιτάζει, να με αγγίζει, να περνάμε χρόνο μαζί, της λείπω πάρα πολύ όταν δε μιλάμε ή δεν βρισκόμαστε, αλλά ως εκει.Κάποια στιγμή με αγκάλιασε, έμεινε κολλημένη πάνω μου για αρκετή ώρα και αυθόρμητα με φίλησε στο λαιμό!!!Για να πω την αλήθεια χάθηκα εκείνη την στιγμή!Η καρδιά μου πήγαινε να σπάσει!!!Πραγματικά δεν καταλαβαίνω τι γίνεται!Υπάρχει στην ψυχολογία καταγεγραμμένη συμπεριφορά καψούραςαπο γυναίκα για γυναίκα που να μην περιλαμβάνει την επιθυμία για ερωτική επαφη;! Υπάρχει περίπτωση να θέλει αλλά να μην την αφήνουν τα "πρεπει" και ο φόβος του καινούργιου, να αφεθεί; Όλη της η συμπεριφορά απέναντί μου δείχνει ερωτευμένο άνθρωπο, πως γίνεται να μην νιωθει ότι με θέλει και αλλιώς;!
Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας! :-)

Απάντηση:

Καταρχήν χαίρομαι που μου γράφεις πως η κοπέλα αυτή έχει καλό χαρακτήρα. Αυτό αποτελεί μια βάση. Όπως μου τα περιγράφεις, νομίζω πως όντως θέλει να είστε μαζί ερωτικά αλλά έχει δύο προβλήματα κατά τη γνώμη μου.

Το πρώτο είναι πως μάλλον φοβάται να κάνει αυτό το βήμα με μια γυναίκα εξαιτίας της ομοφυλοφοβίας και των στερεοτύπων που όλες και όλοι έχουμε στο κεφάλι μας και το δεύτερο πως για να μην αισθανθεί ανασφαλής, θέλει και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο. Δηλαδή, όσο εσύ είσαι εκεί, με δηλωμένα τα συναισθήματά σου, ακλόνητη δίπλα της και αφοσιωμένη, αφού δηλαδή δεν κινδυνεύει να σε χάσει, δεν κάνει κάποια κίνηση για να μην ταράξει τη ζωή της και για να κρατήσει και τον τωρινό σύντροφό της.

Μία σκέψη που κάνω, δεν ξέρω αν θα είναι εύκολη λύση για εσένα, αλλά θα είναι υγιής, είναι να χαράξεις κάποια όρια. Είσαι και εσύ άνθρωπος με επιθυμίες και σου αξίζει να έχεις μια σχέση όπως την θέλεις. Αυτό πρέπει να το καταλάβει. Επίσης, σκέφτομαι πως είναι καλό να μην την αφήνεις να έχει πολλές αβρότητες μαζί σου. Με αυτόν τον τρόπο κρατάς τη θέση και την αξιοπρέπειά σου, δείχνεις πως δεν είσαι δεδομένη, για πάντα εκεί ό,τι κι αν κάνει.

Δεν είναι εύκολο να είσαι μαζί της και να μην την αφήνεις να παίζει αυτό το ασυνείδητο παιχνίδι γιατί σίγουρα και εσένα σου αρέσει να σε αγγίζει. Αν για εσένα είναι εντάξει να μείνουν έτσι τα πράγματα, τότε δεν υπάρχει λόγος να κάνεις κάτι. Αν όχι, πάρε μια βαθειά ανάσα, αναλογίσου πώς θα είναι αν χρειαστεί να μη βλέπεστε πια και αν το αποφασίσεις, άλλαξε τους ρόλους. Με αποφασιστικότητα.

Είναι νομίζω σημαντικό να καταλάβεις πως όποια στάση και αν κρατήσεις, θα έχει συνέπειες. Μπορείς να πάρεις το ρίσκο να αφήσεις σε εκείνη την πρωτοβουλία των αποφάσεων, με την προοπτική αν ξεδιαλύνει κάποια στιγμή τι συμβαίνει μέσα της, να ξεκαθαρίσει και τι θέλει από εσένα. Αν γίνει αυτό. Το άλλο ρίσκο είναι να βάλεις όρια. Όρια στο τι μπορεί να κάνει, ανάλογα με αυτά που σου προσφέρει. Με τις ανάλογες συνέπειες φυσικά, που θα πρέπει να αναλογιστείς.

Να είσαι καλά.

Πυθία

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΛΟΓΟΣ

ΥΓΕΙΑ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ